Nok et spennende digitalt læringsår

Vi tror det finnes mer effektive måter å utvikle ledelse enn de tradisjonelle metodene som alltid er brukt, og det kommer vi til å fortsette å tro – spesielt etter erfaringene vi har fra 2017. Internasjonale trender peker i samme retning, og for 2018 gleder vi oss til å styrke samarbeidet med folk som tror det samme som oss. Neste år så vil ny digital historie skrives – for oss og alle andre!

Leadership Weekly har hatt et innholdsrikt 2017 og gjort fremskritt vi bare kunne drømme om for ett år siden. Det har vært en reise som har vært krevende og spennende, og den har vært preget av både fremgang og tilbakeslag. Kanskje ikke helt ulikt slik det gjerne er når man starter ny virksomhet i et tøft marked med mange veletablerte konkurrenter. Jim Collins sine tre kjøreregler for effektiv forretningsdrift fra ”Great by Choice” (2011) har vært til stor hjelp; ”fanatisk disiplin, produktiv paranoia og empirisk kreativitet”. Ingen resultater kommer av seg selv - og det gjelder å gjøre det som skal til.

Det som har drevet oss gjennom tøffe tak den siste tiden har vært en ektefølt glede, lidenskap og glød for hva vi holder på med og den verdien det har for andre i deres virksomheter. Denne ambisjonen og motivasjonen har i hvert fall gitt oss rollen som ”pålitelig rådgiver”, og det er nettopp i den rollen vi kan gjøre mest nytte. I tillegg har vi sett at vår teknologianvendelse har vært unik, i en tradisjonsrik bransje hvor lederutvikling gjerne har funnet sted på konferansehotell og tilsvarende. Vi kan teknologianvendelse og der skal vi være best i klassen, og det er kritisk viktig både i 2017, 2018 og i årene som kommer.

Deloitte's 2017 Human Capital Trends rapporterer at karriere og læring vil bli mer og mer sentralt fremover, og med en økende halveringshastighet på anvendt kompetanse, går vi mot et læringssamfunn som må lære hele tiden – i sann tid alltid. Ingen kan lære seg alt, men de som vil lykkes må kunne lære seg det de trenger når de trenger det. Eksempelvis har vi i Leadership Weekly dette året lært oss å anvende Keeleys 10 forskjellige innovasjonstyper (LINK), slik at vi ikke gjør den vanlige feilen å fokusere all vår skaperkraft på tjenesteutvikling, når det er mer å hente på innovasjoner innen forretningsstruktur og kunderelaterte elementer.

Leadership Weekly har lagt flere milepæler bak seg det siste året, som vi både er stolte av og glade for, samtidig som at det gir oss fart og moment inn i neste år. Her er noe av det viktigste:

  • Signert flere internasjonale avtaler, og rekruttert finsktalende lederutvikler
  • Opprettet lederutviklingsnettverk (LINK) for engasjerte og kompetente lederutviklere
  • Lansert Norges første digitale lederakademi (LINK)
  • Startet leveranser på mobile flater, som er tilgjengelig over alt til enhver tid
  • Etablert et solid nettverk av strategiske samarbeidspartnere
  • Lansert Leadership Monthly som et nyhetsbrev (LINK) for og om lederutvikling

Nå er vi i oppstartsfasen for et forskningsprosjekt som tar sikte på å dokumentere effekten av nettbasert lederutvikling, som vi vil fokusere på i 2018 i samarbeid med Handelshøyskolen BI, NIFU og to til tre nasjonale og internasjonale virksomheter – deriblant Storebrand ASA. Intensjonen er å lære mer om hvilken læringseffekt vi kan få ved bruk av ulike digitale/teknologiske hjelpemidler i forbindelse med utvikling av lederferdigheter – og eventuelt andre tilsvarende ferdigheter. Her er vi fortsatt på utkikk etter ytterligere én aktør, og dersom du er nysgjerrig på å vite mer om dette kan du få mer informasjon her (LINK).

Vi er overbevist om at det finnes mer effektive måter å utvikle ledere på, gjennom mer evidens- og teknologibasert lederutvikling, med tilstrekkelig hyppighet, varighet, variasjon og aktivering til å sikre solid fremgang og varig endret atferd. Tror du?

Leadership Weekly ønsker deg en tradisjonsrik jul og et godt digitalt læringsår!