Lederutvikling i utvikling i 2019

Vi er overbevist om at det finnes mer effektive måter å utvikle ledelse enn de tradisjonelle metodene som alltid er brukt, og derfor deler vi i Leadership Monthly kompetanse og erfaringer på dette området. I løpet av det første året har vi utviklet Leadership Monthly mot å bli et toneangivende tidsskrift om lederutvikling.

Vi tror på en kontinuerlig utvikling og forbedring, også innenfor faget lederutvikling – det vil si hvordan utvikle ledere og ikke bare hvordan man skal være en god leder. Her ser vi at det er betydelig forbedringspotensial, og ingen kan hevde å ha funnet svaret eller oppskriften til hvordan man skal gå frem for å utvikle ledere best mulig. Derfor ønsker vi at Leadership Monthly skal være en arena hvor virksomheter og personer deler sin kompetanse og sine erfaringer, med resten av det norske fagmiljøet på dette området.

Leadership Monthly vil være et tidsskrift hvor vi inviterer deg til å dele - og gjerne briljere – med det du kan, slik at andre lesere kan lære av deg. Vi inviterer deg til å dele både suksesshistorier og den erfaring du har med ulike fallgruver andre bør unngå. Det beste er om du kan dele en av dine mest dyrekjøpte yrkeshemmeligheter, noe du kanskje har brukt hele yrkeslivet på lære og forstå - og noe som virkelig er verdifullt for leserne. Vi tror nemlig på det Adam Grant skriver om bestselgeren «Gi og ta» (2013), at «raushet er den nye veien til suksess». Derfor inviterer vi deg også til å delta i denne kompetansedugnaden innenfor lederutvikling.

Mats Kristensen, Redaktør og lederutvikler

Mats Kristensen, Redaktør og lederutvikler

De som bidrar i Leadership Monthly er typisk representanter fra forskningsmiljøet, folk i konsulentbransjen, lederutviklere internt i virksomheter eller den som har bred og lang ledererfaring selv. Sikre kjennetegn på disse er at de har et dyptgripende engasjement for ledelse og lederutvikling, og at de evner å inspirere leserne med et nyttig budskap og en god formidling. Leadership Monthly bistår gjerne med det tekstlige for å hjelpe den som vil bidra i å være mest mulig relevant for deg som leser.

Vår ambisjon er at norske ledere skal være i verdensklasse og at ledelse skal være et konkurransefortrinn vi kan ta med oss ut i verden. I den sammenheng ønsker vi i Leadership Monthly å være en aktør som påvirker og engasjerer. Tidsskriftet vil i seg selv også være i konstant utvikling, hvor vi søker å inspirere deg med nyttig og inspirerende innhold i hver eneste utgave fremover. Med din hjelp vil vi lykkes med dette!

Vi ønsker deg en raus jul og et utviklende nytt år!